Carl Holst på ferie i tre måneder med fuld løn

Regionrådsformanden i Region Syddanmark, Carl Holst (V), forlader sin borgmesterstol i de første tre måneder af 2008. Borgmesteren tager på ferie med sin familie.

Sammen med sin kone og sine tre børn på fire, syv og ni år vil regionsborgmesteren tage på rundrejse til blandt andet Tenerife og Afrika. I en pressemeddelelse kalder borgmesteren det for forældreorlov, men formelt er der dog tale om ferie og afspadsering, da en folkevalgt ikke kan tage forældreorlov, og derfor vil borgmesteren få fuld løn i sin ferie.

- Som regionsrådsformand har jeg mange lange arbejdsdage og -weekends. Det betyder for få timer til familien i det daglige, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Carl Holst har planlagt ferien i års tid, og han finder tidspunktet i starten af 2008 oplagt til ferie.

- Til januar har vi i regionsrådet taget det første store skridt omkring sygehusplanen. Det er et godt tidspunkt for mig at trække stikket ud og være sammen med min kone og børn på fuld tid. Det glæder jeg mig til, skriver Carl Holst i pressemeddelelsen.

Partierne bag konstitueringen i Regions Syddanmark indstiller Poul-Erik Svendsen(S) fra Aarup som afløser for borgmesteren i de tre måneder.

Oversigt

    Oversigt