DF'er får hjælp fra det yderste højre

"Bente bedst i byrådet". Med det slogan forsøger stærkt højreorienterede kræfter i Nyborg at få valgt en kandidat fra Dansk Folkeparti ind i kommunalbetyrelsen.

Selv er kandidaten, Bente Damhave, ligeglad med, at støtten kommer fra det yderste højre. Hun siger tak for hjælpen fra den nye støtteforening.

Hjælpen kommer fra Lars Grønbæk Larsen, der er medlem af den stærkt højreorienterede forening, Veder Følner, som har en del medlemmer fra det tidligere Dansk Front.

I deres vedtægter står der, at "herboende indvandrere og flygtninge, fra ikke vestlige lande og deres efterkommere, i videst muligt omfang vender tilbage til deres oprindelsesland. Alternativt tilstræbes det, at herboende indvandrere og flygtninge vender tilbage til flygtningelejre i deres nærområder."

Der ingen problemer i støtten

Men her og nu handler det om Bente Damhaves valgkamp - som støtteforeningen "Bente bedst i byrådet" bakker op om ved at hjælpe hende under valgkampen ved kommunalvalget til november. For eksempel ved at deltage i møder.

- Her har vi en kandidat, der repræsenterer de samme politiske budskaber som jeg, siger Lars Grønbæk Larsen - han peger på, at Bente Damhave er imod skattestigninger, og at ældreplejen og skolerne skal have førsteprioritet.

Lars Grønbæk Larsen mener, at det er helt forkert, at Bente Damhave er placeret sidst på Dansk Folkepartis liste i Nyborg.

At støtten kommer så langt fra højre, ser Bente Damhave ingen problemer i, fortæller hun til TV2/FYN.

- Jeg tager imod den med kyshånd - og synes det er dejligt, at der er nogle borgere, der synes, jeg laver en god politik.  Jeg tilsidesætter jo heller ikke borgere, fordi de er alkoholikere eller går til gymnastik om tirsdagen, siger hun.

Se mere i udsendelsen klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt