Fif: undgå frostskader

Frosten er over os. Det kan give sprængte vandrør og andre skader. Men det kan undgås.

Denne vinter er der kommet meget sne. Det er hyggeligt, når man kan kælke og bygge snemænd, men sneen kan også lave en del ravage.

- Sneen kan fyge ind under taget. Der kan godt ligge et ordentlig lag sne deroppe, og når det smelter, kan det give fugtskjolder og risiko for svampedannelse i huset, fortæller Jens Møller Knudsen,
stationsleder ved Falck i Dalum.

Derfor er det vigtigt at få skovlet sneen ud inden den smelter.

Flade tage er udsatte i vintervejret. Sneen bør fjernes fra taget, for hvis sneen, der ligger på taget, begynder at smelte, bliver det meget tungt.

- Vægten bliver væsentligt forøget på konstruktionen, det kan betyde at huset skrider sammen, siger Jens Møller Knudsen, stationsleder ved Falck i Dalum.

Et andet sted hvor der kan opstå skader er i lyskasser. De skal være renset for blade, ellers kan sneen ikke komme væk når den smelter. Hvis den smeltede sne ikke kan komme væk, løber den ind i kælderen.

Det er også vigtigt at der ikke ligger blade i tagrenderne.  

- Hvis der er forhindringer i tagrenden. Kan smeltevandet fra sneen på taget ikke løbe væk, vil det rende ned langs muren og lave skader, forklarer Jens Møller Knudsen, stationsleder ved Falck i Dalum.

Ungså sneskader

3 hurtige råd

Oversigt

    Oversigt