Protestmøde mod skolelukninger

Stort protestmøde mod skolelukninger i Båring onsdag aften. Båring Skole står sammen med tre andre skoler i kommunen til lukning i en ny spareplan.

Over 300 forældre og beboere i Båring var mødt op i skolens multihal for at markere, at de ønsker deres skole bevaret.

Båring er et områder der vokser, nye familier er flyttet til og skolen har gennem de sidste ti år konstant fået flere elever. Og skolen er helt afgørende for områdets fortsatte vækst, mener beboerne.

- Det vil betyde en langt længere skolevej for vores børn. Det vil betyde en masse for det samfund vi har, hvor skolen er omdrejningspunkt for fritidslivet for hele området, siger Hans Henrik Lebeck fra skolebestyrelsen på Båring Skole.

Skoleforvaltningen i Middelfart Kommune foreslår at nedlægge skolerne i Båring, Tanderup, Aulby og Fjeldsted/Harddrup. Men beboerne forstå ikke hvorfor Middelfartskolerne går fri.

- Inden for en radius af tre kilometer inde i byen ligger der tre andre skoler. Herude på landet er der nogle af vores små elever, der får 12 kilometer til skole. Det kan ikke være rimeligt, siger Jette Larsen fra Ejby.

I aften i Båring fik politikerne så mulighed for at forsvare spareplanen.

- Der er laver en strukturanalyse fra direktionen, der viser, at det er de fire skoler, der kan spares penge på. Men man skal også kigge på resten af kommunen, og der skal være en debat den næste tid, siger formand for skoleudvalget i Middelfart Kommune Kasper Højte, Soc.dem.

Oversigt

    Oversigt