Vådt sparemøde i Odense byråd

34 flasker vin, 38 gin, 51 øl og 12 glas af en 23 år gammel årgangsrom. Det var blandt drikkevarerne, da 33 politikere og embedsmænd fra Odense i maj 2009 skulle skylle besparelser på budgettet ned.

Besparelser som siden er vokset til 541 millioner kroner over fire år og en varslet fyringsrunde.

B.T. har fået aktindsigt i barregningen udskrevet klokken 02.27 natten til onsdag den 6. maj på Hotel Hesselet i Nyborg.

De flere hundrede genstande kostede i alt 30.600 kroner inklusiv natmad for 990 kr.

Middag og overnatning oveni

Desuden fik politikerne en tre retters menu, der ifølge menukortet står i 465 kroner per person og en overnatning på hotellet, så seminaret i alt løb op i 105.160 kroner.

Politikerne har ialt drukket og spist for godt 1.400 kroner hver, hvilket er over de 1.000 kroner per mand, som retten i forbindelse med Peter Brixtofte-sagen slog fast, var loftet for, hvad politikere og embedsmænd må bruge på en offentlig betalt middag.

Mandatsvig

Regninger over 1.000 kroner per deltager er ifølge dommen fra 2007 at regne for mandatsvig.

- Dommen i Østre Landsret var helt klar. For at en regning per kuvert for mad og drikke må overstige 1.000 kroner, skal der være helt særlige grunde:

At man har statsministeren på besøg eller fornemme udenlandske gæster, siger lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet til B.T.

Slår biskopperne

Det er ellers kun et par måneder siden, at B.T. kunne afsløre landets biskopper i meget høje barregninger, når de holdt årlige møder på netop Hotel Hesselet.

Men selv landets biskopper når ikke de fynske politikere - alene på de våde varer bruger medlemmerne af Odense Byråd næsten 1.000 kroner per næse.

- Og man må sige, at det her er overkanten for, hvad politikere
og embedsmænd kan tillade sig ifølge loven. Også selv om vi ikke
er langt over grænsen, siger professor i velfærdsstaten Bent Greve fra Roskilde Universitetscenter.

Borgmester: ingen kommentar

Da B.T. i går kontaktede Odense nuværende borgmester, Anker Boye, der er tidligere formand for Kommunernes Landsforening, ønskede han ikke at komme til telefonen.
I stedet meddelte han gennem en chef fra kommunens kommunationsafdeling.

- Regningerne er som de er. Og det har vi og borgmesteren altså
ikke yderlige kommentarer til, siger Poul Carlsbæk til B.T.

Oversigt

    Oversigt