Svært at få hjælp til herreløse hunde

Fyns Politi ville ikke hente herreløse hunde.

På Nyborg Dyrehospital er de forargede over Fyns Politis holdning til herreløse hunde. Ifølge hospitalets personale, har politiet sagt til dem, at de bare skal lade hundene løbe.

Fredag i sidste uge modtager Wicky Tang Wollesen en herreløs hund på Nyborg Dyrehospital.

- Jeg ringer til 114, og får en dame i røret, der informerer mig om, at denne gang vil de gerne hjælpe, men en anden gang skal vi bare lade hunden løbe, fortæller Wicky Tang Wollesen, der er Veterinær-sygeplejerske ved Nyborg Dyrehospital.

Skyd den

Og senere samme dag har Carina Reffeldt Lund fra Nyborg samme oplevelse, da hun finder en hund uden herre og ringer til politiet.

- De siger i spøg, om jeg ikke bare kan skyde den. Og så sige han, at vi bare skal slippe hunden løs, siger Carina Reffeldt Lund fra Nyborg.

Det er først da de ringer til politiet for anden gang, at hunden efter nogle timer bliver hentet af ansatte fra en hundepension.

Nyborg Dyrehospital har de også tidligere oplevet samme behandling hos Fyns Politi. Og udover at det er synd for de bortløbne hunde, så kan de også være til fare for os andre.

Politiet skal hjælpe

Det er politiet, som skal hjælpe med de herreløse hunde, fastaslår Torben Schultz-Pedersen, der er leder af vagtcentralen ved Fyns Politi.

- Vi bruger det her til at lære af, siger Torben Schultz-Pedersen.

Oversigt

    Oversigt