Fra Bilka til Malawi

To medarbejdere fra Bilka i Odense vandt i intern medarbejderindsamling. Gevinsten var en rejse til Malawi for at besøge sundhedscentre mage til dem, som Bilka samler ind til.

I april rejste kolonial-elev Alexander Mygind Andersen og varehuschef Morten Wagner fra Bilka i Odense til Malawi.

De har på turen besøgt sundhedscentre i Mlanda og Lizulu i det centrale Malawi og også forskellige fødevareprojekter.

Og nu vel hjemme igen giver de deres oplevelser videre til kollegerne.

Malawi er et af verdens fattigste lande, og Folkekirkens Nødhjælp og Bilka er gået sammen om at samler ind til to sundhedsklinikker, der skal bygges i Malawi.

Der er især fokus på at nedbringe børnedødelighed og hyppigheden af mødre, der dør i barselsseng, er blandt verdens højeste.

Tænk stort med små bidrag

"Tænk stort med små bidrag". Sådan lyder sloganet for samarbejdet mellem varehuskæden Bilka og Folkekirkens Nødhjælp.

Målet er at indsamle 6,5 millioner kroner til opbygning af to sundhedscentre i Malawi det sydlige Afrika. De to sundhedscentre skal placeres i det sydlige Malawi og sikre befolkningen adgang til livsvigtig medicin og behandling.

Tre medarbejdere - Alexander Mygind Andersen og Morten Wagner fra Bilka i Odense samt Tina Hansen fra Bilka i Vejle - vandt turen til Malawi i den interne medarbejderkonkurrence om at være gode til at samle penge ind.

Medarbejderne i Bilka har knoklet for at stable arrangementer på benene og de har arrangeret banko-aftener, solgt frivilligt arbejde, arrangeret amerikansk lotteri.

Målet er allerede nået

Indsamlingen begyndte i februar og er gået over al forventning og varehuschef Morten Wagner fra Bilka i Odense håber nu, at det kan ende med at der bliver indsamlet penge nok til et "Bilka Odense Sundhedscenter" i Malawi.

En række leverandører har bidraget med donationer, men medarbejdere og kunder er utrolige vigtige for indsamlingen.

Kunder i Bilka kan også støtte indsamlingen ved køb af gavekort til mursten, malaria-medicin eller hospitalskit. Eller ved at købe Malawibrød, Billie-bamser eller donere flaskepant.

Kor-koncert i Bilka

Næste store indsamlingsindsats er en Gospel-koncert i Bilka i Odense.

Koret er det 80 mand store gospel-kor Nardus med Mette Risager som dirigent.

Koncerten foregår søndag 5 juni klokken 19.30. Billetprisen på 100 kroner går direkte til Malawi-indsamlingen med Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere

Fakta om Malawi

Oversigt

    Oversigt