Bendt Bendtsen udstilles som lobbyist

Bendt Bendtsen og Anne E. Jensen anklages for mulige interessekonflikter: Rapporter udstiller danske EU-politikeres uheldige dobbeltroller med bijobs og lobbyisme.

Nuværende og tidligere danske politikere får i nye rapporter udstillet deres uheldige dobbeltroller med bijobberi og lobbyvirksomhed, skriver Ekstra Bladet.

De to nuværende medlemmer af EU-parlamentet Bendt Bendtsen (K) og Anne E. Jensen (V) nævnes specifikt i en rapport om politikeres bijobberi, der for kort tid siden er offentliggjort af organisationen Corporate Europe Observatory.

Bendt Bendtsen er medlem af udvalget for industri, forskning og energi. Rapporten fremhæver som eksempel, at den tidligere vice-statsminister i marts 2010 argumenterede for at EU gik imod et canadisk initiativ til tvungen registrering af større skibe i den arktiske nordvestpassage.

Bendt Bendtsen er samtidig med sit parlamentsmedlemsskab lønnet medlem af SeaMall, et konsulentfirma med speciale i shipping, rederiet Esvagt og derudover IT-firmaet Team Online, Realkredit Danmark og Danske Bank.

Anne E. Jensen er bl.a. medlem af EU's budgetudvalg. Anne E. Jensen er samtidig medlem af bestyrelsen i Nordea Invest, der bl.a. har investeringer i Vodafone, Royal Dutch Shell, Novartis, Eni og Banco Santander.

Rapporten konkluderer, at et usædvanligt højt antal danske EU-politikere er belastet af "bijob, der potentielt kan give interessekonflikter".

Materialet fremlægges netop nu, fordi EU-parlamentet arbejder på forslag til, hvordan bijobberi og lobbyisme kan reguleres.

Oversigt

    Oversigt