DF'er trækker islamkritik tilbage

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Odense Pernille Bendixen vil ikke stå ved islamkritik, som hun fremførte på Facebook.

De seneste dages uroligheder i England affødte tirsdag aften følgende statusopdatering på Facebook fra Alex Ahrendtsen, der er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Odense:

- Kriminalitet? Fattigdom? Eksklusion? Racisme? Er det årsagerne til optøjerne i London? Nej, snarere en forsmag på et multikulturelt Europa. På ruinerne af dette genopbygger vi nationalstaten.

Til det skrev hans kollega Pernille Bendixen, der også er byrådsmedlem i Odense og folketingskandidat for DF:

- Det er helt normal adfærd, vi ser, men det ved man kun, hvis man ved noget om islam ... Det handler om islam, intet andet.

Den kritik affejer lektor på CBS Ole Helmersen, der har speciale i britiske samfundsforhold.

- Jeg har svært ved at få øje på noget som helst religiøst aspekt i de her optøjer. Så den udtalelse vil jeg tillade mig at betegne som noget vås, siger Ole Helmersen

Da TV 2/FYN i dag ville interviewe Pernille Bendixen angående statusopdateringen, var der i første omgang ikke noget problem. Men senere ringede Pernille Bendixen tilbage og ville pludselig ikke længere udtale sig.

Efterfølgende har Pernille Bendixen slettet statusopdateringen.

Den adfærd møder kritik blandt andre byrådsmedelmmer.

- At man kan give udtryk for noget i et medie, og så ikke vil stå ved det i et andet medie, det er jo ikke den måde, vi i Danmark er vant til at diskuttere på. Der har vi en åben ærlig dialog om tingene og står ved de ting, man siger, siger byrådsmedlem Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten.

- Det man skriver på Facebook skal også kunne tåle, at andre læser det, siger ældre- og handicaprådmånd Jane Jegind (V).

Her til aften skriver Pernille Bendixen på sin Facebook-profil, at hun har sagt nej til et interview med TV 2/FYN, da hun ikke vil medvirke i den - som hun kalder - massive negative fokus på Dansk Folkeparti efter terrorhandlingen i Oslo.

Oversigt

    Oversigt