Fynske MF'ere beskyldes for at være uden indflydelse

Alex Ahrendtsen (DF) er stærkt utilfreds med, at Fyn, i følge ham, bliver overset i den nye regerings fremrykning af anlægsinvesteringer for 17,5 milliarder kroner.

Odenses letbane og Vestfyns motorvejsudvidelse er ikke en del af regerings fremrykning af anlægsinvesteringer for 17,5 milliarder kroner.

Det får Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen til at konkludere, at de fynske medlemmer af regeringen, samt Enhedslistens ene MF'er, er fuldstændig uden indflydelse.

- Det lyder godt nok noget mavesurt, er Enhedslistens Pernille Skippers udmiddelbare reaktion på Ahrendtsens angreb. Hun fortsætter:

- Det er klart, at vi har brug for investeringer i infrastruktur på Fyn. Men jeg vil ikke kæmpe for nogen motorvej, så på det punkt er der slet ikke tale om manglende indflydelse, siger hun.

Trine Bramsen er valgt for Socialdemokratiet. Hun bakker Pernille Skipper op, og kan ikke se noget mærkeligt i, at en letbane ikke er en del af anlægsinvesteringerne:

- Fremrykningen skal skabe job her og nu. Store ting som letbanen skal vi jo først til at kæmpe ind at kæmpe for senere, siger hun.

Vælgerne er blevet tørret godt og grundigt

Ikke nok med, at de fynske MF'er ikke har nogen indflydelse i regeringen, de har også snydt deres vælgere, mener Alex A:

- Hvis jeg var Fynbo og havde stemt på regeringspartierne og Enhedslisten, ville jeg have en meget dårlig smag i munden. Vælgerne er ganske enkelt blevet tørret godt og grundigt, siger han.

Men det er ikke tilfældet, mener Pernille Skipper. Regeringen har slet ikke siddet i lang nok tid til, at man kan konkludere noget som helst.

- Selvfølgelig er de ikke blevet tørret noget sted. Vi skal i gang med at rulle forringelser tilbage, som den tidligere regering har indført, og det kan man ikke nå på halvanden måned. Selvfølgelige kæmper vi for Fyn, siger hun.

Alex Ahrendtsen går i tænkeboks

Alex Ahrendtsen vil nu overveje, om han i fremtiden overhovedet vil deltage i møder med de røde fynske folketingspolitikere, hvis de, som han mener, ikke har nogen indflydelse alligevel.

- Er det ikke et tab for jer, Trine Bramsen?

- Bestemt ikke. Hvis Alex Ahrendtsen vil sidde og surmule efter halvanden måned, så skal vi ikke have ham med på samarbejdsholdet. Man ændrer ikke verden på så kort tid, så jeg synes, han skal slå koldt vand i blodet.

Oversigt

    Oversigt