Stor interesse for Odenses letbane

Interessen for at blive Odenses letbanepartner er langt større end forventet. Og det er ikke kun danske firmaer der bejler til det nye letbane projekt.

I disse dage beslutter Odense kommune, hvilke firmaer der kan blive prækvalificeret - altså hvem der er egnet til at gå videre i konkurrencen om at blive kommunens samarbejdspartnere.

Interessen er stor:

- Vi har to opgaver, hvor prækvalifikationen er i gang. Den ene er teknisk rådgivning, og her har ni teams anmodet om at blive prækvalificeret. Den anden opgave er bygherrerådgivning. Her er der syv teams, der har anmodet om at blive prækvalificeret, siger Hanne Moe, der er projektchef for letbanen i Odense Kommune.

Hanne Moe glæder sig over at have så samarbejdspartnere at vælge i mellem, og det vækker opsigt at mange udenlandske firmaer har vist interesse.

- Det er et rigtig flot felt, vi har fået. Det er meget tilfredsstillende, og faktisk også lidt overvældende, at vi til denne her opgave har fået så godt fat i de internationale grupper, siger

Kommunen vil skære nogle af ansøgerne fra, så det er fem - syv at vælge i mellem til hver opgave.

Det kommer formentlig til at ske i næste uge.

Men der går noget længere tid, inden den første passager kan stige på letbane. Odense Kommune håber på, at letbanen kører gennem byens gader i år 2020.

Oversigt

    Oversigt