Odense Kommune sløser med fortrolige oplysninger

Da en borger søgte aktindsigt i sin egen sag fik hun samtidig tilsendt 37 CPR-numre fra fremmede personer.

Vivian bad om aktindsigt i sin egen sag, hvorefter hun modtog 37 fremmede CPR-numre, samt en opgørelse over, hvor langt personerne var i deres jobforløb hos Jobcenter Odense. Da hun ringede til Odense Kommune fik hun at vide, at hun bare skulle smide det ud. Det skriver Fyens Stiftstidende

Jeg ville blive rigtig ked af det, hvis det var mine oplysninger, som blev sendt ud til et andet menneske, siger Vivian til Fyens Stiftstidende.

Rådmand erkender fejl

I mindst tre tilfælde har Odense Kommune sendt fortrolige oplysninger til tilfældige borgere. Peter Rahbæk Juel erkender at der er sket en fejl, men ønsker ikke at udtale sig til Fyens Stiftstidende. Avisen har haft kontakt til tre borgere, hvis personlige oplysninger er lækket af kommunen.

Efterfølgende er ingen af dem blevet kontaktet af kommunen eller blevet advaret om, hvilke konsekvenser et eventuelt misbrug af deres oplysninger kan have.

- Der er sket en fejl, og standard proceduren i en sådan situation er, at vi skal orientere dem, som er berørte af fejlen, siger beskæftigelseschef Michael Hein Petersen, som nu vil inskræper reglerne om behandlingen af borgernes fortrolige oplysninger i Jobcenter Odense.

Ikke første gang

For cirka tre uger siden blev der fundet cirka 15-20 journaler i en offentlig skraldecontainer i Vollsmose.

Papirerne der blev fundet af nogle borgere indeholdt både erklæringer fra psykiatere, interne notater fra kommunens sagsbehandlere, økonomiske oplysninger og andre personlige oplysninger om borgere.

Dengang sagde rådmand Peter Rahbæk Juel:

- Det er sådan noget, som bare ikke må ske.

Oversigt

    Oversigt