Suge-robotter til Odense

Borgere, der har brug for hjælp til at støvsuge, kan fremover blive bedt om at købe en robot. Det har kommunens Ældre- og Handicapudvalg besluttet tirsdag.

De borgere, der har brug for hjælp til rengøring, og som selv eller med hjælp fra kommunens personale eller pårørende kan klare støvsugningen med en robot-støvsuger, vil fremover blive bedt om at købe sådan en. Det vil frigive 3,5 millioner om året, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse tirsdag.

Den traditionelle støvsugning afskaffes ikke fuldstændigt, men der skal vurderes, om en robot kan klare arbejdet i det enkelte tilfælde.

- Vi forventer, at minimum en tredjedel af dem, der får traditionel støvsugning i dag, vil kunne klare støvsugningen ved hjælp af en selvkørende støvsuger. Men vi vil selvfølgelig stadig komme og støvsuge hos en borger med svær demens eller hos andre, der af den ene eller anden årsag ikke vil kunne betjene en selvkørende støvsuger, siger rådmand Jane Jegind (V).

- Ved at bede dem, der kan klare sig selv med en selvkørende støvsuger, om at gøre det, frigør vi forventeligt 3,5 millioner om året til dem, der ikke kan selv, vurderer rådmanden.

Odense Kommune har tidligere lavet et mini-forsøg med robot-støvsugeren, og har desuden hentet erfaringer fra Billund Kommune.

Fakta:

Odense Kommune har cirka 6000 borgere, der får hjælp til støvsugning. Der bruges cirka 15 minutter pr. støvsugning. Forvaltningens beregninger peger på, at en tredjedel vil kunne klare støvsugningen med en robot.

De nye visitationsregler træder i kraft 1. april 2012.

Oversigt

    Oversigt