Fynsk topmøde

Fynske politikere er mandag samlet for blandt andet at diskutere prioriteringer af investeringer i infrastruktur.

Mens EU's ledere er til topmøde i Bruxelles, holder fynske politikere et topmøde for Fyn på SDU i Odense.

På mødet skal alle fynske borgmestre og 14 ud af 17 folketingspolitikere blandt andet diskutere trafikinvesteringer - herunder hvordan der skal prioriteres.

Fyn står nemlig over for flere mulige investeringer på området: En letbane i Odense, et tredje spor på motorvejen og en ny forbindelse over Lillebælt.

- Prioriteringen ligger klart i, at vi får bundet hele Odense sammen. Odense bymidte skal bindes sammen med universitetet, og der spiller alt ind, både et letbane og et tredje spor på motorvejen. Det er vigtigt, at vi ser det hele som en samlet pakke, siger Jane Heitmann (V).

- Du vil altså ikke prioritere?

- Det er en samlet pakke.

Blandt politikerne er der bred enighed om, at man skal stå sammen om at få investeringer til Fyn. Men de vil ikke rigtig svare på, hvilken investering, de prioriterer højest.

- Hvor ligger din prioritering: Er det motorvejsinvesteringer, en letbane eller noget helt tredje?

- I forhold til udviklingen på Fyn er vi nødt til at sikre, at Odense bliver en dynamo for den samlede udvikling, som vi har brug. Det betyder, at sammenhængen er ekstrem vigtig, og der vil motorvejen i høj grad være en omfartsvej for Odense, og letbanen det der gør, at Odense som bysamfund kan hænge sammen, så vi kan ikke prioritere mellem de to ting, siger Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

Oversigt

    Oversigt