Store planer for nyt Nordatlantisk Hus

Grønlændere, islændinge, færinge og odenseanere kan godt begynde at glæde sig. Det Nordatlantiske Hus forventes at stå færdigt i 2013.

I dag blev planerne præsenteret for det hus der skal ligge på Odense havn og rumme både det grønlandske hus, og de færøske og islandske foreninger, men også restaurant og cafe - samt , uddannelsesvejledning, socialrådgivning og ungdomsboliger. Samlet pris 35 millioner.

- Jeg drømmer om at det de tre nordatlantiske lande Grønland, Færøerne og Island skal blive synlige i Odense. Det skal være et sted hvor man kan lære mere om landene, og et sted for både borgere fra de tre lande og for Odense-borgere, fortæller Kirstine Mærsk, der er direktør i Det Grønlandske Hus i Odense.

Gert Lyberth er én af de grønlandske unge, der er kommet hertil - og har fået hjælp til omstillingen i det Grønlandske hus, der nu er blevet for lille.

- I starten var det lidt svært, for jeg kendte ikke nogen i byen, som kommer derfra hvor jeg boede - og så boede jeg i Det Grønlandske Hus, fortæller Gerth Lyberth, der nu studerer og bor i Seden lidt uden for Odense.

Odense kommune bidrager med 20 millioner kroner til byggeriet og betaler også halvanden million til den årlige drift.

Oversigt

    Oversigt