OUH beklager bemærkning om retarderet

En 65-årig kvinde døde af kræft efter at lægerne på OUH undlod at operere hende. OUH beklager, at de i journalen skrev, at hun var retarderet, så det kunne misforstås.

En scanning af kvinden bygspytkirtel viste, at der var mistanke om en svulst.

Normalt skal patienter i disse tilfælde tilbydes operation, men kvinden blev med følgende begrundelse aldrig tilbudt en operation:

- Grunden til, at der ikke direkte gås til operation, er at pt. (patienten, red.) er svagt retarderet, skrev overlægen i journalen i følge Politiken, der har gennemgået journalerne.

OUH afviser, at kvinden ikke blev behandlet fordi hun var retarderet.

- Vi er naturligvis kede af, at formuleringen i journalen om patientens mentale ressourcer efterfølgende har givet anledning til misforståelser, uddyber Jesper Durup.

Beklager dybt

- Der skal ikke være tvivl om, at vi dybt beklager kvindens død, understreger Jesper Durup.

- Der er tale om, at en kronisk betændelse i bugspytkirtlen ofte er meget vanskelig at skelne fra kræftsygdom, og denne patient viser sig at være et af de tilfælde, hvor lægerne trods gentagne kontroller alligevel må konstatere, at det drejer sig om kræft. Desværre findes der ingen metoder, der sikkert kan afgøre, hvilken sygdom det drejer sig om, siger Jesper Durup.

Læs hele OUHs forklaring

Oversigt

    Oversigt