Slidte OB'ere spås et forfærdeligt forår

Fodboldkommentatoren Jesper Thygesen ser ikke noget lys i det mørke, OB sluttede efterårssæsonen i.

Med en beskeden ottendeplads i Superligaen blev ambitiøse OB kun overgået af Brøndby i kampen om at blive efterårets største skuffelse.

Og efter at have studeret odenseanernes optakt til forårssæsonen forbereder TV 2 Sports fodboldkommentator Jesper Thygesen de stribedes fans på, at de kommende måneder ikke bliver meget morsommere.

- Jeg kan ikke se, hvad de vil, og jeg kan ikke se deres offensive kvaliteter. Hvem skal score målene for dem? De har solgt to potentielle topscorere, og Morten Skoubo er langt fra topformen, siger Jesper Thygesen til Ritzau.

Sportschef Poul Hansen har brugt vinterpausen til at sælge topscorer Peter Utaka til Kina, mens lejeaftalen med en anden potentiel målskytte, Djiby Fall, ikke blev forlænget.

Jesper Thygesen mener tilmed, at flere af holdets profiler ser slidte ud. Han kalder efteråret "forfærdeligt" og har ikke den store tro på, at foråret bliver anderledes.

- Det ser ud som om, foråret er blevet solgt en smule på forhånd, siger han og peger på, at Poul Hansen ikke har købt folk til det affolkede angreb i vinterpausen. Det er et problem, der også kan række langt ind i den kommende sæson

- De risikerer, at de skal bruge efteråret på at spille et hold sammen. Det kunne de have gjort i foråret, hvor der alligevel ikke var nogen forventninger om, at de skulle nå noget, mener Jesper Thygesen.

Men sportschef Poul Hansen forstår ikke kritikken, som han kalder "meget, meget langt fra virkeligheden".

- Der er ikke nogen hold, der skal bruge et halvt år på at spille tre-fire spillere ind. Hvis du har et fast spilkoncept, så finder du også nogle spillere, der passer til, siger Poul Hansen.

Han er ikke ked af, at Djiby Fall er væk, fordi senegaleseren ikke passer til OB's nye koncept, hvor bolden skal holdes i egne rækker i højere grad end tidligere.

- Hvorfor erstatter vi så ikke Utaka? Det er jo ikke, fordi vi er døve og blinde. Det er, fordi de angribere, vi gerne ville have, var for dyre, eller de var ikke til salg, forklarer Poul Hansen.

- Jesper Thygesen burde jo vide, at man ikke bare går ud og lejer en i tre måneder, der koster en årsløn. Det ville være decideret økonomisk uansvarligt. Hvis man tog de briller på, havde man nok en lidt mere nuanceret opfattelse, siger Poul Hansen.

Sportschefen fastholder, at OB stadig går efter at kvalificere sig til næste sæsons Europa Cup.

Oversigt

    Oversigt