Kiste-projekt opgiver EU-støtte

Idemanden bag firmaet DanCof, der vil producere kister af papir, har besluttet at sige nej tak til 3.4 million kroner EU-tilskud fra Vækstforum. Der er ikke lykkedes at få forhandlingerne med investorer på plads i tide.

Det 20 millioner kroner store projekt ville i følge idémanden Bendt Skov fra Rudkøbing skabe op til 40 nye arbejdspladser på Langeland.

Fristen for at opfylde betingelserne for at bruge EU-støtten er udløbet, og Vækstforum i Region Syddanmark skal i disse dage have besked i om aktivering af bevillingen.

Beslutningen betyder også at projektet nu udsættes i op to år.

Kan ikke nå tidsfristen

Der er en række teknologiske og kommercielle aspekter, der skal afdækkes, før der investeres i større produktionsanlæg, forklarer Bendt Skov, administrerende direktør for DanCof.

Betingelsen for Vækstforums bevilling er, at DanCof allerede i starten af 2013 har en produktion i gang.

- Det ville blive meget vanskeligt at nå, da DanCof's produktion bygger på nye teknologier, hvilket betyder, at man bør forvente tid til fejlretning af produktionsudstyret. Vi forventer at søge om midlerne igen, hvilket vil give os et år eller to mere til at blive klar til produktionsstart, forklarer Bendt Skov, administrerende direktør for DanCof.

Satser fortsat på Langeland

DanCof arbejder fortsat på at produktionen skal placeres på Langeland, og projektet som helhed er på ingen måde reduceret.

- Vi skal jo stadigvæk alle sammen på et tidspunkt i en kiste, så markedet forsvinder jo ikke, siger Bendt Skov.

Oversigt

    Oversigt