Skjulte fejl snyder grønt vand

Fjernvarme Fyn bliver bestormet af kunder, der har utætte vandvarmere. Men det grønne vand afslører ikke alle fejl. Særlig en type varmeveksler har vist sig at have skjulte fejl.

Fjernvarme Fyn har opdaget, at rigtigt mange defekte varmevekslere er af mærket Termix 20. Så er din varmeveksler en Termix 20, skal du være ekstra opmærksom.

Test din varmeveksler

Har du en varmeveksler af mærket Termix 20, er det en god idé at teste, om den er tæt, også selv om du ikke har fået grønt drikkevand.

Bor du i et område, hvor trykket på brugsvandet er højere end trykket på fjernvarmevandet, får du nemlig ikke grønt fjernvarmevand ud af den varme hane, selvom din vandvarmer er utæt.

Forskelligt vandtryk

Har du en utæt vandvarmer, betyder det højere tryk på brugsvandet, at der løber brugsvand ind i fjernvarmesystemet. Der kan betyde en ekstra stor vandregning.

Det er derfor en god idé at teste din vandvarmer for utætheder.

Du kan teste din vandvarmer ved at lukke for vandstikket ved vandmåleren og åbne for en vandhane med varmt vand. Kommer der nu grønt vand ud af den varme hane, er din vandvarmer utæt, oplyser Fjernvarme Fyn.

Vil gentage succesen

Fjernvarme Fyn forventede på forhånd, at omkring 600 borgere havde defekte varmevekslere, men allerede nu har forventer Fjernvarme Fyn at 1000 har defekte varmevekslere.

Fjernvarme Fyn vil derfor gentage succesen med at finde lækager med i fremtiden, oplyser driftsleder hos Fjernvarme Fyn Torben Rosager til DR Fyn.

Oversigt

    Oversigt