Unge udvikler sikkerhed for patienter

500 studerende har brugt denne uge på at opfinde apparater og programmer til at forbedre patientsikkerheden på landets sygehuse. Det kulminerede lørdag med en konkurrence, hvor den bedste idé skulle kåres af en jury.

Årets tema er Patientsikkerhed, og her har de mange grupper en række bud på, hvordan man for eksempel kan løse problemstillinger som forkert medicinering og glemte servietter under operationer.

Det er sygeplejerskestuderende, datamatikere og mange andre, der udvikler på tværs og i samarbejde med Odense Universitets Hospital. Det er tredje gang, at Innovent afholdes. Foreløbig har ideerne fra de foregående resulteret i tre nye virksomheder.

Præsenteres for en jury

Lørdag sluttede Innoevent med en messe, hvor de studerende præsenterer deres løsninger for en jury af læger, sygeplejersker, undervisere og virksomhedsfolk.

Juryen kårede den bedste løsning i en række kategorier, lige fra den mest nytænkende og innovative løsning til den umiddelbart gode forretningsidé.

Flere nye ideer

Innoevent er nu blevet en fast institution i samarbejdet mellem OUH og Erhvervsakademiet Lillebælt.

Innoevent har blandt andet ført til digitale kuvøser, som de studerende nu optræder med på lægekonferencer.

En anden Innoevent-løsning er langt mere enkel og ligetil. Her har gruppen lagt en lang række af sygehusets brochurer på USB-pinde. Netop den idé, bliver nu starten på de studerendes etablering af eget firma.

Oversigt

    Oversigt