Fynsk politiker: Slap af, Carl Holst

Strid om finansering af letbanen i Odense. Regionsformand Carl Holst mener, at man skal overveje muligheden for, at private aktører kan være med i finansieringen. Slap af Carl, lyder svaret fra Odense-politiker.

Carl Holsts udmelding kommer, fordi han er bange for at statsstøtten til letbanen trækker ud. I 2021 skal det nye universitetshospital i Odense for alvor tages i brug, men letbanen risikerer ikke at stå klar, hvis finansieringen ikke snart er på plads.

Derfor forslår Carl Holst (V) et såkaldt offentligt-privat-partnerskab (OPP).
- Der må ikke gå snak i det. Der er brug for handling. Der skal ske noget, og statens støtte kan være som en del af OPP, siger Carl Holst.

Skader arbejdet

Carl Holst mener derfor, at Odense skal overveje et såkaldt offentligt-privat-partnerskab og på den måde skaffe penge.

Men den melding falder ikke i god jord hos flere politikere i Odense byråd. De frygter, at Holsts flirten med de private betyder, at regeringen ikke har travlt med at støtte en odenseansk letbane.
- Lige nu handler det om at få regeringen til at komme med et så stort tilskud som muligt til projektet. Det arbejde risikerer Carl Holst at skade med hans forslag og hans hårde retorik. Så derfor: slap af Carl Holst, siger SFs Brian Dybro.

Socialdemokraternes byrådsmedlem, Tim Andersen, er enig i kritikken.
- Det ville være bedre, hvis vi alle stod sammen om, at regeringen skal presses til at stå for deres del af finanseringen, forklarer han.

Carl Holst afviser det.
- Det er det rene vrøvl. Transportministeren siger, at han er åben for et OPP-samarbejde på den lange bane, forklarer han.

Oversigt

    Oversigt