Fyn får judas-mårhund

Jagten efter mårhund udvides til Fyn. I dag torsdag udsættes to GPS-mærkede mårhunde på Fyn.

Det er Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund, der nu udvider jagten på mårhund til også at omfatte Fyn.

Hidtil har indsatsen kun omfattet Jylland, der er det eneste sted, hvor mårhunden er fundet. Men på Fyn har der været så mange ubekræftede observationer af mårhunde, at jagten nu udvides.

Kan være set på Fyn

- Vi har endnu ikke fået en bekræftet observation af en mårhund på Fyn. Men flere har ment, at de har set dem, og derfor vil Naturstyrelsen nu gøre nogle forsøg på at få det bekræftet, siger skovrider Ulrik Lorenzen.

Derfor udsætter Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund torsdag 12. april to GPS-mærkede mårhunde på Fyn.

Det er en han og en tæve, som udsættes henholdsvis nordøst for Bogense og ved Sollerup nord for Faaborg. De to mårhunde skal afsøge, om der findes andre mårhunde i den fynske natur.

Kan smitte mennesker med bændelorm

Mårhunden er et effektivt og alsidigt rovdyr, der kan være en alvorlig trussel mod nogle af de mest sarte og beskyttede dyrearter i den danske natur. Den tager både fugle og padder.

Ud over truslen mod beskyttede dele af den danske natur, så kan mårhunden være bærer af den farlige bændelorm Echinococcus multiloculus, der i værste tilfælde kan være dødelig for mennesker.

Er steriliserede

De GPS-mærkede mårhundes færdsel vil daglig blive overvåget. Deres adfærdsmønster kan nemlig afsløre om de har fundet en mage på Fyn.

Alle mårhunde med GPS er steriliserede, så de ikke kan formere sig, når de bliver sat ud i den fynske natur.

I planen for indsatsen mod mårhunden er det et mål at holde mårhunden væk fra øerne og at Jylland er fri for ynglende par i 2015.

- Vi håber at kunne holde dem væk fra Sjælland og Fyn, men de er gode svømmere, så vi kan ikke garantere noget. Nu starter vi med at udfordre teorien om, at de er på Fyn, siger Ulrik Lorenzen.

Læs mere om mårhunden

Skyd ikke mårhunden

Oversigt

    Oversigt