Søn anklaget for at hjælpe far til selvmord

I en usædvanlig sag skal fynsk mand nu dømmes for at hjælpe sin syge far til at dø.

I en ekstrem sjælden retssag kommer en fynsk mand nu til at stå anklaget for at have hjulpet sin far til at begå selvmord. Sagen kommer for retten i Odense i næste uge, og det ventes,at sønnen vil tilstå.

Han er sigtet for at have blandet 94 morfinpiller op med yoghurt og givet faren den livsfarlige blanding.

Hjemmehjælpen tilkaldte ambulance og politi, og sønnen tilstod samme dag, at han havde givet sin far pillerne. Han døde 14 dage efter på et plejehjem.

Men lægerne har ikke kunne bevise, at det var morfinblandingen, der slog manden ihjel. Men nu skal sønnen altså i retten.

Ikke mange fortilfælde

Der er langt mellem de tilsvarende sager i den danske retshistorie. I 1993 fik en 45-årig mand fra Aarhus dog seks måneders betinget fængsel for kort før jul at have dræbt sine forældre af medlidenhed.Begge forældre var uhelbredeligt syge og havde gennem flere uger bedt sønnen hjælpe dem til at dø. Derfor gav han til sidst faren 50 sovepiller, som han selv kunne sluge. Moren var til gengæld så afkræftet, at sønnen måtte hjælpe hende med at få dem ned.

Hun vågnede dog op igen, og sønnen skar derfor hendes pulsårer over. Rent juridisk skelnes der mellem hjælp til selvmord og egentligt medlidenhedsdrab, der ikke nødvendigvis sker på den afdødes begæring.

Oversigt

    Oversigt