Lærere og elever legede narkohandel

Elever og lærere i en skole på Midtfyn legede torsdag narkohandlere. En leg, som blandt andet gik ud på, at lærerne skulle sælge hårde stoffer som kokain og færdigrullede joints til eleverne.

Det fortæller TV 2/Fyn.

Alle elever fra 1. til 6. klasse var torsdag med, da skolen gennemførte en temmelig speciel undervisningsdag. Som afslutning på skoleåret legede elever og lærere ikke røvere og soldater, men narkohandlere og politi. Skolens lærere pakkede plasticposer med mel, som lignede hårde stoffer som eksempelvis kokain.

Legen gik så ud på, at eleverne solgte poserne videre med fortjeneste.
- Vi skal købe noget hash deromme og gemme tingene på os. Og hvis man så bliver fanget, så skal man skynde sig væk, siger en syv-årig elev til TV 2/FYN.

Lærerne solgte stofferne i små boder.
- Jeg sælger narko til kurerne, og så bærer de det videre, siger lærer Lene Eggersen, der iklædt hat og malet overskæg agerer hashhandler.

Skolelederen på Espe Skole, Søren Maaløe Larsen, siger til TV 2/Fyn, at det hele kun er for sjov som et led i en årlig tradition.
- Det er jo bare sjov, og det er indpakkede ting. Men det er rigtigt, at det er meget anderledes - det handler om våbensmugling og smugling til narkotika, forklarer han.

Det mener en mormor til to børn på Espe Skole, Lis Christiansen, imidlertid ikke.
- Jeg synes, de har glemt at tænke sig om. Det er helt i orden at lære, at stoffer skal man holde sig fra. Men det er fandme det forkerte koncept at sætte op. Der må være andre måder, at man kan lære ungerne på, at det er farligt at rode sig ud i narkohandel, siger Lis Christiansen.

Oversigt

    Oversigt