Minister og MFere glade for letbane i Odense

Flertallet er der altså i regionsrådet, men skal letbanen have regionale penge, så skal Folketinget give lov. Men også her der bred politisk opbakning.

En region må som udgangspunkt ikke bruge 100 millioner kroner på at anlægge en letbane.

Men da letbanen i Aarhus faldt på plads, gav Folketinget i en såkaldt anlægslov mulighed for, at Region Midtjylland puttede penge i.

Derfor har regionsrådsmedlem Lasse Krull (K) fra Region Syddanmark skrevet til samtlige trafikordførere og transportministeren for at spørge, om de vil give Region Syddanmark samme mulighed.

- Det jeg efterlyser er en klar melding fra Folketingets trafikordførere, at hvis Region Syddanmark gerne vil gå ind i letbanen, som jeg håber og forventer, at så er den lovændring ogaså på vej, siger Lasse Krull.

Juridisk kan det give problemer, men det bør kunne løses, siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S):

- Det er jo sjældent at man siger nej til, at flere medfinansierer noget, der er fornuftigt, så mon ikke vi kommer den hurdle, hvis der i det hele taget er en hurdle. Jeg glæder mig over alle de positive signaler, der er omkring letbanen i Odense, for det er et vigtigt projekt. Ikke kun for Odense men for regionen.

Bred opbakning

Og der er opbakning fra flere sider.

- Regionen skal naturligvis have lov til at medfinansiere, fordi de jo har en klar interesse i at hele Syddansk Universitet og det nye supersygehus får en god fair adgang fra borgerne, siger SFs trafikordfører Anne Baastrup.

- Jeg håber meget, at regeringen vil tage det op og give mulighed for, at regionen kan støtte letbanen. Det har vi allesammen brug for, siger MF Mai Henriksen (K).

TV 2/FYN har talt med Venstres trafikordfører, der også er positiv overfor tanken om regional medfinansiering.

Dansk Folkepartis ordfører er modstander af ideen, men det store flertal ser ud til at nikke ja.

Oversigt

    Oversigt