Styr Grønnegade med din mobil

Styr hvordan Grønnegade skal tage sig ud med farver, stemning og springvand. Sådan lyder tilbuddet fra Odense Kommune, der har skabt landets første interaktive plads i Grønnegade.

Den nyrenoverede plads, der blev indviet i sidste uge, rummer både springvand, belægning, trampoliner, møbler og masser af lys. Og via en SMS kan odenseanerne nu selv bestemme, hvordan pladsen skal tage sig ud.

- Borgerne har fået en plads, hvor de kan være med til at bestemme stemningen. Det er landets første 100 procent interaktive plads, siger lysdesigner Jesper Kongshaug.

Byens rådmand for By- og Kulturområdet er begejstret for byens nye legeplads.

- Jeg tror, at pladsen kommer til at betyde meget. Vores kulturtilbud bliver bundet sammen og vi får en attraktiv indgang til Brandts. Jeg tror det er vigtigt at man får nogle oplevelser i byen, og jeg håber, at det bliver en lille oase for odenseanerne, siger rådmand Steen Møller(K).

Sådan virker det

Man styrer pladsen ved at sende en SMS, hvor man skriver hvilken stemning man gerne vil have på pladsen.

- Vi har valgt de syv temaer midnat, storm, cirkus, tango, natur, eventyr og regnbue. Når en borger sender en SMS med en tekst, så vil pladsens lys og stemning ændrer sig, fortæller Jesper Kongshaug.

For at ændre stemningen skal man sende en SMS til 8444, hvor man skriver TEMA mellerum Temanavn - fx TEMA REGNBUE. Selve servicen er gratis, så odenseanerne betaler kun almindelig SMS-takst for at styre Grønnegade.

Den interaktiv plads virker på hverdag fra 8-23 og fredag/lørdag fra 8-01. Sprignvinder er tændt fra april til oktober.

Her ligger den interaktive plads

Vis Interaktiv plads på et større kort

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt