SF's regionsprofil peger på Vilhelmsen

Annette Vilhelmsen kan favne det brede SF, mener partiets førstemand i regionerne, Flemming Stenild.

Hvis SF's profil i regionerne Flemming Stenild kunne bestemme, så ville formanden for partiet snart være Annette Vilhelmsen.

Stenild bakker dermed lige som flere andre SF-profiler op om partiets 52-årige erhvervs- og socialordfører frem for sundhedsminister Astrid Krag, der bliver betegnet som ledelsens kandidat.

- Jeg vælger personligt at støtte op om Annette Vilhelmsen som kandidat til formandsposten i SF, siger Flemming Stenild, der både er formand for SF-gruppen i Regionsråd Sjælland og for SF-gruppen i Danske Regioners bestyrelse.

- Anette har den nødvendige politiske og erhvervsmæssige baggrund og gode menneskelige kvalifikationer. Jeg mener, at hun vil evne både at favne det brede SF, synliggøre partiets mål og skaffe de mulige resultater, fortsætter han.

Mandag viste rundspørger fra Danmarks Radio og Berlingske Research, at Annette Vilhelmsen også er baglandets favorit som ny formand for SF. Kun halvdelen af SF's lokalformænd havde dog deltaget i undersøgelserne.

DR Analyse har talt med 51 procent af 108 lokalformænd i SF. Blandt de svarende foretrækker 51 procent at få erhvervs- og socialordfører Annette Vilhelmsen som partiformand.

Kun 27 procent af de svarende vil have sundhedsminister Astrid Krag i spidsen for partiet.

Hos Berlingske bakker 53 procent op om Vilhelmsen, mens kun 27 procent ønsker Krag som formand. 20 procent ved ikke, hvem de foretrækker.

I SF's folketingsgruppe har to af medlemmerne åbent meldt ud, at de støtter Annette Vilhelmsen som ny formand for partiet. Det drejer sig om Lisbeth Bech Poulsen og Karina Lorentzen.

Oversigt

    Oversigt