Udvandrede fra budget-forhandlinger

Sent i aftes forlod Venstre og Dansk Folkeparti budgetforhandlingerne i Nyborg Kommune. Det var uenigheder om vilkårene for erhvervslivet, der fik de to partier til at sige stop.

Forligskredsen var så uenige om erhvervslivets vilkår, at Venstre og DF i aftes besluttede at trække sig fra forhandlingerne.

Uenighed om dækninsafgift

Dækningsafgiften er en afgift, som Kommunen lægger på virksomheders ejendom. Den havde Venstre og DF gerne set minimeret. Det ville Socialdemokraterne ikke være med til.

De to partier mener, at det vil få store konsekvenser for muligheden for at skabe arbejdspladser i Kommunen.

- Manglende vilje til at imødekomme et ønske om en 1 million kroner til lettelse af dækningsafgiften fra 2013 samt forringelser på folkeskoler og daginstitutionsområdet, gør at Venstre og Dansk Folkeparti har forladt forhandlingerne om budgettet for 2013. Det har været afgørende for partierne at lette byrden på erhvervslivet for at gøre mest muligt for at bevare lokale arbejdspladser. Sådan skriver gruppeformændene i en pressemeddelelse.

Uenighed om daginstitutionsområdet

For venstres vedkommende, var det også skarp uenighed om fordelingen af midlerne på daginstitutionsområdet, der fik bægeret til at flyde over.

- Venstre har fra starten af processen arbejdet for at forhindre, at den tildelte pulje på 2,556 mio. kr. (pr. år) til daginstitutionsområdet fjernes. Puljen er tildelt Nyborg Kommune til sikring af kvaliteten i pasningen af de mindste børn. Det har ikke været muligt at overbevise forligspartierne om det nødvendige i at fastholde midlerne på daginstitutionsområdet, skriver Venstres Gruppeformand Kaj Refslund i en pressemeddelelse.

Oversigt

    Oversigt