Efterforskning og krisehjælp i sexsag

Mens politiet undersøger en stor mængde henvendelser i sagen om et groft sexovvergreb mod en 11-årig pige fra Sydfyn, så har Svendborg Kommune sat et kriseberedskab i værk.

Pigen blev forulempet i et skovområde formentlig et sted mellem Vester Skerninge og Ollerup.
Pigen blev forulempet i et skovområde formentlig et sted mellem Vester Skerninge og Ollerup.

Sagen om den 11-årige pige, der blev seksuelt forulempet, da hun steg af skolebussen fredag eftermiddag har vakt stor bekymring blandt børn og forældre på den lokale skole.

- Det skaber nogle ret store dønninger i hele det lokalsamfund, hvor episoden har fundet sted, så skolen har jo selvfølgelig også iværksat en form for kriseberedskab, hvor de ikke bare tager sig af selve klassen, hvor barnet går men faktisk hele skolen, siger børn- og ungedirektør i Svendborg Kommune Jan Præstholm.

Samtidig tilbyder kommunen hjælp til pigen og hendes familie.

Den 45-50-årige danske gerningsmand overfaldt pigen på Brunsvej. han kørte hende til et skovlignende område omkring Vester Skerninge eller Ollerup, hvor han begik et seksuelt overgreb.

Siden blev pigen sat af på Sømarksvej.

Hjælp fra offentligheden

Politiet vil stadig gerne have tip fra offentligheden. Også hvis man har set en mistænkelig bil i dagene op til overfaldet.

- Som vi ser sådan et modus som det her, så kunne man jo sige, at den bil kunne meget vel have været i området nogle dage før for at finde ud af, hvordan kører skolebussen og hvor står der folk af, der kunne stille min lyst, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

Politiet har fået omkring 50 tip, blandt andet om den ældre bordeauxrøde bil som gerningsmanden kørte i.

- Der er bagagerum i, og muligvis har det bagsæde været lagt ned. Og der er bagsæde. Så det er en kupé eller noget i den stil; det er ikke en varebil, siger Justesen.

Den 11-årige pigeså en skur- eller campingvogn på det sted, hvor overgrebet skete, og et billede af en enlig campingvogn ved Syltemae Camping er siden duket op i Ekstra Bladet, men ifølge Henrik Justesen er der ikke tale om den rigtige vogn.

Oversigt

    Oversigt