Gå på Lillebæltsbroen

Bridge-walking - eller spadseretur på broen som det hedder på dansk - er et kæmpehit i Australien. Nu skal turister som kommer til Middelfart have samme mulighed: De skal tilbydes en vandretur på den gamle Lillebæltsbro i 60 meters højde.

Var det noget med en spadseretur 60 meter over Lillebælt? Det bliver måske snart muligt. Middelfart og Fredericia tænker store tanker sammen.

- Prøv nu lige at tænk jer; 20 meter over vejbanen, 57 meter over havoverfladen. Det er altså en rigtig smuk udsigt, det er et flot udsyn, og så giver det måske et lille sug i maven, siger Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S).

Fænomenet findes kun i Auckland og Sydney, og i Sydney strømmer turisterne til Sydney Harbour Bridge for at gå over.

Det er Sydneys største turistattraktion - helt på størrelse med Eiffeltårnet i Paris og Tower Bridge i London.

På turistkontoret i Middelfart ser man meget frem til, at projektet lykkes.

- Det vil være helt fantastisk, hvis vi kan få bridgewalking til Middelfart. Og til Danmark i det hele taget. Det vil jo være enestående i hele Europa at vi får så stor en attraktion her i Middelfart og Danmark, siger Anette Hellmund Werenskiold, der er Middelfarts turistchef.

OK fra politiet

Det vil koste omkring 15 millioner kroner at bygge broen op, så man kan komme sikkert over.

Politi og beredskab har allerede nikket ja, så nu mangler kun den sidste tilladelse fra Banedanmark, så kan de to byer komme i gang med at finde pengene.

- Vi tror godt, vi kan fundraise 15 millioner kroner sammen med Fredericia Kommune, så det her kan komme op at stå. Måske i 2014, måske i '15, men vi glæder os hvis det kan, siger Dahlstrøm.

Og borgmesteren er helt sikker på, at det bliver et mål. Både for eventyrere og almindelige familier.

- Man har præsteret noget sammen og prøvet noget, som var noget særligt og som måske også opleves af nogen som noget farligt, men hvor sikkerheden er i top. Så vi tror på, at det kan blive alle tiders kvantespring for turismen, slutter Steen Dahlstrøm.

Oversigt

    Oversigt