Skrappere krav til erstatning for fejl

Region Syddanmarks udgifter til erstatningssager for fejlbehandling er eksploderet - nu vil regionen stramme kriterierne for udbetaling - men det møder massiv modstand fra patientforeningen.

På Fyn er antallet af patientklager steget så markant, at udgifterne er løbet løbsk med en fordobling siden 2007 - nu ventes de at runde 100 millioner kroner de kommende år - og på landsplan bliver det 1 mia kroner.

- Når der bliver brugt en 1 milliard på erstatninger, kan man ikke bruge dem på behandling, siger Poul Erik Svendsen (S), der er næstformand i Region Syddanmark.

Derfor vil regionen sammen med landets øvrige regioner have ændret den nuværende ordning.

- Lige nu udbetaler vi penge i forbindelse med komplikationer i forbindelse med sygdomsforløbet. Vi bør kun give erstatning, når der er tale om regulære fejl, siger Poul Erik Svendsen.

En sådan stramning bliver imidlertid hårdt angrebet af patientforeningen.

- De burde i stedet for sørge for, at der ikke bliver lavet så mange fejl, siger Erik Bach, der er formand for Patientforeningen.

Stigningen af patientklager skyldes, ifølge regionen, at der i dag udføres mange flere behandlinger i forhold til tidligere.

Oversigt

    Oversigt