Ejer hilste på dødsdømt hund

Hunden Thors ejer fik mandag lov at hilse på sin dødsdømte hund for første gang i over tre måneder.

Fyns Politi havde ellers bebudet, at Thor skulle aflives mandag klokken 14, da politiet mener, at hunden er en Amstaff-blanding, som figurerer på listen over ulovlige hunderacer.

Hunden blev beslaglagt 23. september efter et slagsmål med en gravhund.

Efter beslutningen om at udskyde aflivningen fik ejeren Leslie Jørgensen i stedet lov at hilse på Thor.

Under stor pressebevågenhed blev Leslie Jørgensen lukket ind på dyreinternattet Lykkegården i Middelfart, hvor Thor efter et stykke tid kom ud til sin ejer i gården.

Gensynsglæde

Efter tre måneders adskillelse kunne Thor dog ikke umiddelbart kende sin ejer, men efter lidt tid fik Leslie Jørgensen en kærlig modtagelse af sin hund.

- Han er bare en sød og kærlig hund, og jeg synes det er helt urimligt, at han skal aflives fordi politiet tror han er en en ulovlig race, siger Leslie Jørgensen.

I følge hundeloven er det op til ejeren at bevise, at hunden ikke er en af de 14 ulovlige racer.

- Vi har haft uvildige eksperter på, og de mener ikke at Thor er en ulovlig race. Mere kan jeg ikke gøre, og så kan politiet bare aflive min hund blot fordi jeg ikke har en stamtavle, siger Leslie Jørgensen.

Leslie Jørgensen har fået opbakning fra foreningen Fair Dog, der kæmper mod hundeloven.

- Nu håber vi at Odense ret vil holde syn og skøn over Thor, så vi kan få fastslået racen helt eller delvist, og få klarlagt om den har nogle af de ulovlige racer i sig, siger jurist Xenia Zingenberg fra Fair Dog.

Thor skal blive på Lykkegården indtil retten i Odense har taget stilling til om hunden skal aflives.

Oversigt

    Oversigt