Har du tjekket dit loft for fygesne?

Hvert år får fynboerne skader på hus og indbo som følge af fygesne på husets loft. Sidste år oplevede forsikringsselskabet Topdanmark en fordobling i antallet af skader som følge af fygesne.

Vinteren er endnu ikke slut, og i disse dage drysser sneen fortsat ned. Det betyder ekstra arbejde. For udover at skulle rydde fortov og fjerne is fra bilruden, er det også vigtigt at se sit hus efter i sømmene.

Trænger ind igennem revner og sprækker

Fygesne er sne, som fx trænger ind igennem ventilationsåbninger i taget og ind på loftet. Det kommer, når det sner og blæser på samme tid. Det er dog først, når tøvejret kommer, at det for alvor bliver et problem.

- Så længe det er frostvejr, er der ikke store problemer. Men når temperaturen stiger, smelter sneen. Det kan ødelægge ens opmagasinerede ting på loftet, men trænger også ned i bygningen. Vi har set eksempler på skader for mange tusinde kroner, fordi smeltevandet er sivet ned igennem loftet og ned i stuen, siger Mads Emdal Sørensen Fra Topdanmark.

Dobbelt op på fygesne-skader i 2012

Hvert år oplever Topdanmark, at kunder får skader som følge af fygesne. Og 2012 var da heller ingen undtagelse. Her blev der anmeldt 282 skader. Det er næsten en fordobling i forhold til året før, hvor tallet var 153.

- Der var mange dage med snevejr sidste år, og det kan man naturligvis også se ud fra tallene. Men de fleste af disse skader kunne måske have været undgået, hvis folk havde kigget deres loft efter og fået fjernet sneen, siger Mads Emdal Sørensen.

Oversigt

    Oversigt