Corydon besøgte KIMs

Finansminister Bjarne Corydon var mandag på rundtur til en række fynske virksomheder. Baggrunden er dyster. Fyn er den landsdel, der er hårdest ramt af finanskrisen. Siden 2008 er hver sjette arbejdsplads i det private forsvundet.

Medarbejderne hos Kims i Søndersø fik mandag mulighed for at få finansminister Bjarne Corydon i tale. Selvom Kims er en af de få virksomheder, der ikke har fyret folk de seneste år, er finanskrisen også tydelig her.

- Vi kan godt mærke at det bliver svære at gøre gode forretninger, så det rammer også os, siger Kim Munk, der er direktør på KIMs i Søndersø.

Siden 2008 er hver sjette job i de private virkesomheder på Fyn forsvundet. Det gør Fyn til den landsdel, der er hårdest ramt af krisen.

- Det er klart at den krise vi har er ikke bare tal på et stykke papir i finansministeriet. Det er virkelighed for rigtig mange mennesker i Danmark, og der er en udfordring på Fyn, siger finansminister Bjarne Corydon(S).

Finansminister Bjarne Corydon og EU Parlamentariker Dan Jørgensen var derfor taget på virkesomhedsbesøg på Fyn, hvor at få ideer til at komme ud af krisen fra det virkelige liv.

- Vi har tabt 19.000 job på Fyn siden 2008. Men vi kan ikke bare grave os ned. Vi skal have nogle visioner for hvordan vi kommer videre, og de visioner får vi ved at komme ud og høre virksomhederne, hvad det er de har brug for, siger Dan Jørgensen, der er EU parlementariker og folketingskandidat på Fyn.

Budskabet fra KIms var ikke overraskende at omkostningerne på især medarbejderne skal ned, så konkurrenceevnen bliver bedre.

- Det er vigtigt at komme ud og se på virkeligheden og se på hvad man laver, og så må vi hvordan vi kan hjælpe, lød det fra Bjarne Corydon.

Oversigt

    Oversigt