Syngedrenge skal sætte liv i sangen

Syngedrengene fra Assens, der skal være med til at styrke og udvikle den danske sangskat, giver søndag deres sidste koncert på Fyn, før de fredag drager til Sri Lanka.

Syngedrengene fra Assens er en del af et landsdækkende projekt, der gennem syv sangkraftcentre, skal være sætte nyt liv i hensygende danske sang- og korkultur.

I løbet af den seneste generation er sangen næsten forsvundet ud af folkeskolen, uddannelsen af sanglærere er også nærmest væk, og stadig færre sangtalenter søger ind på sanguddannelserne. Derfor skal blandt andet Assens Sang Kraftcenter være med til at skabe en helt ny søjle i dansk musikliv.

I Assens Sang Kraftcenter Syngedrengene være omdrejningspunktet i et samarbejde med kirker, skoler, gymnasier og musikskole om at sætte mere turbo på kor og sang.

Søndag giver Syngedrengene deres sidste koncert i Haarby Kirke, før de i alt 46 drenge og unge mænd fredag drager til Sri Lanka. Her skal de give fire koncerter blandt andet sammen med lokale kor fra Colombo og Kandy.

Turen afsluttes med deltagelse i en workshop sammen med 500 sangere i Colombo, der kulminerer i en messe, hvor den Sri Lankanske ærkebiskop medvirker.

De syv danske sangkraftcentre har fået seks millioner kroner i støtte fra Det Obelske Familiefond til det tre-årige projekt.

Læs mere på syngedrengene.dk

Oversigt

    Oversigt