Skoleelever blander sig i byomdannelse

Det er mest de ældre borgere og de erfarne politikere, der har markeret sig i debatten om Thomas B. Thriges Gade i Odense. Men nu blander nogle unge folkeskoleelever sig i debatten.

Frida Søderberg fra 8. klasse på Sct. Hans Skole sidder og roder med et skoleprojekt. Sammen med nogle skolekammerater har hun lavet en miniatureudgave i pap - kaldet Boxen - af et muligt byggeri på Thomas B. Thriges Gade.

- Vi har lavet et opholdssted, hvor folk kan gå ind og sidde og slappe af, fortæller hun.

Frida er en del af innovationsklassen på Sct. Hans Skole i Odense. I den røde infoboks på Thomas B. Thriges Gade udstiller skoleeleverne deres bud på, hvad der skal være på gaden under og efter omdannelsen.

- De fleste unge synes, der gerne bør være noget mere for dem, og der er Thomas B. Thriges Gade som den mest trafikerede vej i Odense et irriterende element, siger Morten Relster, der er lærer på Sct. Hans Skole.

Eleverne ser frem til, at byomdannelsen kommer igang, og at der bliver plads til de unge i byen.

- Jeg synes, der er rigtig meget trafik her, og hvis der kommer nogle dejlige boliger, som gør det hyggeligere, så synes jeg, det er en god ting, siger Maria Meier, der også går i 8. klasse.

Projektledelsen for byomdannelsen kan dog ikke love at bruge skoleelevernes forslag. De er dog glade for dialogen, fortæller Svend Hedegaard, der er projektchef på Fra Gade til By.

- På lang sigt er det jo for dem, man egentlig laver byomdannelsen for, så det er utrolig spændende, at de selv kommer og har lyst til at medvirke, siger han.

Udstillingen kan ses i infoboksen på Thomas B. Thriges Gade fra onsdag.

Oversigt

    Oversigt