Ingen plan for skoleløse børn

KL's varslede lockout skaber bekymring hos forældre til skolebørn. Endnu har ingen fynske kommuner en handlingsplan klar, hvis børnene ikke kan gå i skole.

Kommunernes Landsforening varsler lockout af folkeskolelærere. Karina Vium er en af mange nervøse forældre, der frygter, at børnene må blive hjemme fra skole.

- Vi kan jo ikke bare tage fri fra arbejde, fordi de strejker. Så jeg håber da, at de finder ud af noget inden, siger hun.

Ifølge en rundringning foretaget TV 2/FYN har otte ud af 10 fynske kommuner ingen konkret plan for, hvad der skal ske, hvis lockouten bliver en realitet.

Svendborg har som den første kommune fredag afholdt et møde med skolelederne i kommunen for at få et overblik over lockoutens konsekvenser.

- Nu har vi et bedre udgangspunkt for at arbejde videre med at tænke tanker sammen. Det handler om at få lagt nogle linjer i forhold til at komme vores borgere til hjælp, siger Jan Præstholm, der er børn- og ungedirektør i Svendborg Kommune.

Forsker: Kommuner bør være mere forudseende

Men at kommunerne først nu skal ud og danne sig et overblik over lockoutens konsekvenser, overrasker Henning Jørgensen, der er arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

Han efterlyser en mere forudseenhed i forhold til den debat, der har kørt i medierne de seneste måneder.

- Hvis man havde læst de politiske signaler, så kunne man godt se, at der var optræk til noget stort, og at man næsten styrede mod en konflikt, siger Henning Jørgensen.

Men det er en kritik, der preller af på Fyns to største kommuner.

- Man kan altid sige, at vi burde være klar langt tidligere, siger Brian Dybro (SF), der er børn- og ungerådmand i Odense, og fortsætter:

- Jeg kan love, at vi inden for forholdsvis kort tid har en meget klar besked til alle forældre i Odense Kommune om, hvordan de skal forholde sig til en eventuel lockout, siger han.

Det samme gør sig gældende i Svendborg, fortæller Jan Præstholm.

- Jeg tror ikke som sådan, at det ændrer på, at vi nok skal være klar med et eller andet. Det havde nok ikke været så meget anderledes, end hvis vi havde været klar med noget for nogle måneder, siger han

Oversigt

    Oversigt