Fængslet efter overfald på betjent

En 33-årige mand fra Munkebo, der lørdag aften overfaldt en politibetjent med en skruetrækker, er blevet varetægtsfængslet.

Den 33-årige mand erkendte i grundlovsforhøret søndag formiddag, at han lørdag aften tog bussen fra Munkebo med det formål at begå vold mod en tilfældig politiassistent ved Politigården i Odense.

Han medbragte en skruetrækker, og da han var ankommet til Politigårdens parkeringsplads, gemte han sig mellem nogle biler og ventede på, at nogen skulle komme ud.

Cirka fem minutter efter kom en politiassisten ud på parkeringspladsen.

Den 33-årige mand sprang frem fra skjulestedet og stak politiassistenten flere gange med skruetrækkeren. Derefter løb han han stedet.

Frustreret over at have en straffesag

Manden blev anholdt få minutter efter ved Sanks Jørgens Haven et par hundrede meter fra gerningsstedet.

Politiassistenten slap fra episoden med nogle overfladiske skrammer.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at motivet til volden angiveligt er, at manden er frustreret over at have en straffesag om blandt vold og trusler kørende ved Fyns Politi. Den 33-årige mand er utilfreds med, at sagen endnu ikke har fundet sin afslutning.

- En væsentlig årsag til, at den verserende sag har trukket ud, er, at der har skullet foretages mentalundersøgelse af manden, og at der har skullet indhentes forskellige erklæringer om ham, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen, der var anklager i grundlovsforhøret.

Den 33-årige mand blev varetægtsfængslet, foreløbigt til 26. marts 2013.

Manden tog forbeholdt om at kære kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Oversigt

    Oversigt