Totalbanken: Avis har selv lavet sort liste

Totalbanken er fortørnet over at blive hængt ud som lukningstruet i Jyllands-Posten. Den misvisende artikel vil skade banken, siger direktøren.

- Jeg tror ikke, at vi er under skærpet opsyn, og jeg er overbevist om at den liste med lukningstruede banker slet ikke findes. Jeg tror, at det er Jyllands-Posten selv, der har lavet listen, siger direktør Ivan Sløk fra Totalbanken.

Bankdirektøren erkender, at banken tidligere har haft problemer, og været under opsyn af Finanstilsynet, men han siger, at banken nu er på ret køl.

- Vi havde et ikke prangende, men acceptabelt regnskab i 2012, og i 2013 kommer vi ud med sorte tal. Vores solvens er hævet fra 0,4 til 4,5 procent, og vi har fået tilført en ekstra kapital på 73 millioner kroner. Så Totalbanken er slet ikke truet, lyder det fra Ivan Sløk.

Sammen med syv andre banker optræder Totalbanken i følge Jyllands-Posten på en liste fra Finanstilsynet over banker der er særligt truet af lukning.

- Jeg bliver ærgelig, når jeg læser den artikel, og den er skadelig for Totalbanken. Vores kunder bliver urolige uden grund og mulige kunder går måske andre steder hen, siger Ivan Sløk.

Banken har hele tirsdagen forsøgt af afbøde skadevirkningerne af artiklen ved at ringe til de største kunder og give deres egen udlægning af bankens økonomiske situation.

Jyllands-Posten siger til TV 2/FYN, at avisen står ved indholdet i artiklen.

Oversigt

    Oversigt