De små skal blive de store

Nøglen til vækst ligger i at skabe gode betingelser for iværksættere og små og mellemstore virksomheder.

Det blev konklusionen på en velbesøgt og fremadrettet Powerdag i Vejle torsdag.

Her mødtes omkring 450 mennesker inden for iværksættermiljøet - heraf godt 200 iværksættere - for at blive klogere, netværke og skyde Region Syddanmark som Europæisk Iværksætterregion 2013 godt i gang.

Budskabet fra dagen var, at det er de små og mellemstore virksomheder, der begynder som iværksættervirksomheder i går eller i forgårs, der er fremtid i.

Derfor blev jorden gødet for netop iværksætterne på Powerdagen, som markerede, at EU's regionsråd har valgt Region Syddanmark til at være Europæisk Iværksætterregion 2013.

- Vi har brug for alle typer virksomheder i Syddanmark. Men små og mellemstore virksomheder er med til at gøre et område mindre sårbart, siger formanden for Regional Udvikling, Lasse Krull (K).

Ny olie på maskinen

Blandt de mange iværksættere, som mødtes til Powerdag torsdag, var Jesper Pedersen, som sammen med tre partnere startede virksomheden Link Solutions i Odense for fire år siden og i dag har seks ansatte. Virksomheden er nomineret til "årets vækstbobler" af blandt andet Ejerlederforeningen.

- Vi har brug for at udvikle forretningen i forhold til vores produkter og for nye værktøjer omkring design, derfor er Powerdag interessant for os som virksomhed. I dag har jeg fået flere kontakter, som jeg er sikker på vil hjælpe os i den rigtige retning. Det er som at få ny olie på maskinen, slår Jesper Pedersen fast.

Oversigt

    Oversigt