Nyt sundhedshus skal lokke læger til

Et nyt sundhedshus i Rudkøbing skal afhjælpe manglen på læger på Langeland. Tirsdag nedbrød mukkerten den første væg, så der kan blive plads til både læger, psykologer, terapeuter og andet sundhedspersonale.

Sundhedshuset til 23 millioner kroner bliver etableret af Langelands Kommune og Region Syddanmark i fælleskab. Pengene kommer fra regeringens pulje på 600 millioner til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark.

Sundhedshuset får til huse i den tidligere Rudkøbing Skole, og et af målene med sundhedshuset er at lokke flere læger til Langeland.

- 18 kilometer fra Langeland er der rigeligt med praktiserende læger, men her på Langeland kniber det med at få læger nok. Derfor håber vi, at dette hus med et sundhedsfællesskab kan være med til at trække læger til Langeland, siger formanden for regionens Sundhedssamordningsudvalg, Bo Libergren (V).

Sundhedshuset vil rumme praktiserende læger, psykolog, fysioterapeut, jobcenter, forebyggelse, genoptræning, hjemmesygeplejen, sundhedsplejen, jordemoder, socialpsykiatri og misbrugsbehandling. Med den brede sammensætning af sundhedspersonale håber Langeland Kommune, at give langelænderne bedre sundhedsservice.

1903 sunhedshus1

- Vi håber, at huset kan være med til at skabe lighed, så langelænderne får samme støtte, vejledning og behandlning, som borgerne i Svendborg i dag får, siger Lisa Pihl Jensen(S), der er formand for sundhedsudvalget i Langeland Kommune.

Sundhedshuset i Rudkøbing er det største af de fem sundhedshuse, som opføres med støtte fra statens pulje på 600 millioner til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark.

Oversigt

    Oversigt