Sidste frist for gratis vaccination mod kræft i livmoderhalsen

I 2013 er det gratis for alle unge kvinder årgang 1985-1992 at blive vaccineret mod livmoderhalskræft (HPV).

Unge kvinder, der vil benytte sig af tilbuddet, skal derfor i gang med vaccinationerne inden 1. juli. Det tager cirka seks måneder at få de tre nødvendige stik.

Sammen med de fire øvrige regioner er Region Syddanmark gået sammen om en indsats, der skal gøre kvinderne opmærksomme på, at tilbuddet om gratis vaccination kun gælder i 2013, og at de derfor skal i gang hurtigst muligt for at nå at få alle tre stik gratis.

Målet er at få flest mulige til at tage imod den gratis vaccine, som normalt koster cirka 3400 kroner.

- Vi ved, at vaccinen beskytter effektivt mod livmoderhalskræft. Derfor skal vi have fortalt de unge kvinder om tilbuddet, så de kan træffe deres valg på et oplyst grundlag, siger Bo Libergren (V), der er formand for Region Syddanmarks sundhedssamordningsudvalg.

Regionerne støtter op om kampagnen 'Veninder for Vidunderlivet' fra Kræftens Bekæmpelse, som mange kvinder allerede kender.

- Det er vigtigt, at de unge kvinder bliver vaccineret mod HPV. Vi har en effektiv vaccine, som forebygger langt de fleste tilfælde af livmoderhalskræft, og som også virker mod andre kræftformer og kønsvorter, siger Iben Holten, der er overlæge og projektchef i Kræftens Bekæmpelse.

Hun opfordrer de kvinder, som endnu ikke har fået de tre stik til at kontakte egen læge og få en tid, inden den gratis periode udløber.

Oversigt

    Oversigt