Frit lejde for våbenaflevering

Hvis du ligger inde med håndgranater, pistoler eller knive, så har du nu mulighed for at komme af med de ulovlige våben - uden at blive straffet.

Lørdag blev der taget hul på en måneds frit lejde - og det gav travlhed på Odense politigård.

Der er allerede godt gang ved telefonerne i servicecentret hos Fyns Politi, hvor fynboere fra den 1. juni kan ringe eller henvende sig under frit lejde kampagnen - formålet er at få flest mulige våben væk fra gaden.

- Det er alt fra pistoler til geværer, typisk jagtgeværer, gamle hjagtegeværer, siger vagtchef jesper Fält, Fyns Politi.

Kampagnen er landsdækkende og gentages efter stor succes med den seneste frit lejde kampagne i 2009, hvor politiet modtog næsten 10.000 våben og granater. På Fyn var høsten også stor.

- Der lukkedes det faktisk at få over 800 skydevåben væk fra gadeplan her på Fyn og 200 andre slags våben; det være sig knive, slagvåben og så videre, så det har en effekt, siger Jesper Fält.

Rammer også bandemiljøet

Selvom det ikke er personer fra rocker- eller bandemiljøer, Politiet forventer at se, så mener politiet, at frit lejde har en indirekte effekt.

Jo færre våben jo mindre i omløb.

- Ofte er det jo situationen at man flytter ind et sted, og så finder man måske i kælderen eller på loftet et eller andet, som ikke bør være der. Og så kunne man jo forestille sig indbrud og så videre. Hvad sker der med de her våben. Så lad os da for pokker få dem væk fra gadeplan, siger jesper Fält.

Det kan man altså bidrage til fra den 1. juni, og apellen fra Fyns Politi er klar:

- Så kan man helt anonymt aflevere sine ting, og så har man god samvittighed bagefter, siger vagtchefen.

Oversigt

    Oversigt