TV2-job ikke længere bundet til Odense

En ny public service-tilladelse for TV2/Danmark betyder, at stationen nu helt frit kan flytte job fra Odense til København. Borgmesteren i Odense er bekymret.

Den nye public service-tilladelse er lavet af Kulturministeriet og erstatter den hidtidige aftale, der forpligtigede TV2/Danmark til ikke at foretage yderligere forskydninger i koncernens aktiviteter mellem Teglholmen i København og Kvægtorvet i Odense.

I følge den nye aftale er det nu helt op til TV2/Danmark selv at vurdere, hvor de forskellige arbejdspladser skal ligge. Samtidig slår aftalen dog fast, at TV2 skal have hovedsæde og en central nyhedsredaktion i Odense.

- Politikerne har lagt op til en mindre detailregulering af TV2/Danmark, og hvor stillingerne skal ligge er en driftsmæssig beslutning, siger kontorchef i Kulturministeriet, Lars Banke.

Tager sagen op politisk

Men i Odense vækker den nye public service-tilladelse bekymring.

- Det er noget københavneri. Der sker hele tiden en lille forskydning, så der kommer flere aktiviteter i København og færre i Odense. TV2 er en vigtig vidensarbejdsplads for Odense, og jeg håber at politikerne vil sørge for at stationen bliver i Odense, siger borgmester Anker Boye(S).

På TV2 afviser direktør Merete Eldrup, at den nye mulighed for frit at placere arbejdspladserne i enten Odense eller København vil få nogen betydning.

- Vi er på ingen måde på vej væk fra Odense. Vi har lige foretaget den største investering i mange år med nyt studie i Odense. Vi er glade for at få mindre detailstyring af vores virksomhed, men det betyder ikke, at vi vil reducere antallet af arbejdspladser i Odense, siger Merete Eldrup.

Anker Boye er glad for udmeldingen fra TV2s direktør, men han vil alligevel tage sagen op politisk.

- Jeg vil tage kontakt til de politiske ordfører, og minde dem om, at der ikke skal ske en langsom udflytning af TV2 fra Odense. Måske er der ingen aktuelle planer, men på længere sigt kan jeg godt frygte, at TV2 forlader Odense, lyder det fra borgmesteren.

TV 2's domicil i København er på ca. 12.000 kvadratmeter og rummer 450-500 arbejdspladser. Kvægtorvet i Odense er på ca. 17.000 kvadratmeter og rummer 550-600 medarbejdere.

Oversigt

    Oversigt