Politiet anholder to efter dramatisk biljagt

To mænd er anholdt efter lørdagens dramatiske biljagt, der endte med, at politiet skød mod den flygtende bil. De to anholdte vil søndag klokken 10 blive fremstillet i grundlovsforhør.

To mænd på 37 år er blevet anholdt i forbindelse med et indbrud og en efterfølgende biljagt, der lørdag morgen endte med, at politiet affyrede et skud mod en bil på Fyn.

Lørdagens drama startede kort før klokken fem, da politiet fik en anmeldelse om et indbrud i en maskinforretning i Ørbæk på Østfyn. Politiet havde blandt andet fået at vide, at en sølvgrå Mercedes med to personer var set køre fra stedet.

Da patruljen var på vej væk, opdagede betjentene pludselig, at der kørte en grå Mercedes med slukkede lygter bag dem.

Bilen overhalede patruljevognen, som efterfølgende forsøgte at få den til at standse, men den stak af, og betjentene satte efter.

Undervejs kom patruljevognen tre gange op på siden af Mercedesen, der kørte ind i siden på betjentenes bil.

Da de formodede indbrudstyve lagde an til endnu en påkørsel, steg den ene af betjentene ud af bilen og affyrede et enkelt skud mod højre baghjul. Det fik føreren af flugtbilen til at stikke af.

Allerede lørdag eftermiddag lykkedes det politiet at anholde de to mistænkte.

- Vi får en anmeldelse fra en tankstation om, at der er en sølvgrå Mercedes med to personer, som virker påvirkede, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi, Hans Frederiksen.

Politiet sender en patruljevogn til tankstationen, men netop som den når frem, kører bilen fra stedet. Det lykkedes dog politiet at standse den ved Juulskov Gods lidt vest for Nyborg.

- De bliver anholdt uden dramatik, og i bilen finder vi kosterne fra indbruddet i Ørbæk, siger Hans Frederiksen.

Den Mercedes, mændene kørte i, havde de lånt af en veninde. Den, der blev brugt til flugten lørdag morgen, blev senere fundet i Ørbæk.

Efterlyst Mercedes fundet - Efterlyst Mercedes fundet

Oversigt

    Oversigt