Halvfærdige tog på display

Kom ind og se vores halvfærdige vogne. Jernbanemuseet i Odense laver nu en attraktion ud af det store restaureringsarbejde, der normalt foregår i værkstedet. I dag kom Danmarks ældste personvogn så ind til publikum.

Værkstedsleder Lars Bjerregaard Christiansen glæder sig til at formidle sit arbejde foran et levende publikum, selvom det også bliver anderledes end det, han er vant til.
Værkstedsleder Lars Bjerregaard Christiansen glæder sig til at formidle sit arbejde foran et levende publikum, selvom det også bliver anderledes end det, han er vant til.

- Her ser vi en dør, der er repareret og sat i, og så herovre er åbningen til dør ni og dør ti, der skal sidde der, siger værkstedsleder på Danmarks Jernbanemuseum Lars Bjerregaard Christiansen og peger på huller til døre i den gamle togvogn.

Den gamle togvogn fra 1862 ligner ikke en, der er klar til udstilling. Men i dag blev den alligevel flyttet ind blandt de skinnende togvogne i jernbanemuseet.

Museet vil nemlig fremover rykke restaureringsarbejdet ind i udstillingshallen.

- Vi synes, at de kæmpestore projekter, vi har i gang, årelange projekter ofte til et millionbeløb, de fortjener at komme ind og blive formidlet og komme til publikums kendskab, siger Henrik Harnow, museumschef for Danmarks Jernbanemuseum.

Arbejde med publikum på

Værkstedslederen skal nu vænne sig til at arbejde foran et publikum.

- Det bliver anderledes men også spændende at komme til at fortælle om det arbejde man laver, den passion man selv har for tingene. Og så måske få gjort nogen interesseret i det, så de kommer og hjælper os.

Og man kan komme helt tæt på det fremtídige restaureringsarbejde og dem, der udfører det:

- Du kan komme så tæt på, at du kan røre ved genstanden, og du kan sikkert også røre ved den frivillige. Du kan i hvet fald tale med ham, siger Henrik Harnow.

Oversigt

    Oversigt