SF: Enhedslisten kendte til problemer med Roobleh

I går opfordrede Enhedslisten i Odense deres kandidat Dahir Jama Roobleh til at trække sig fra byrådsvalget efter kritiske kommentarer om homoseksualitet. Nu udløser sagen et internt slagsmål blandt de røde partier i Odense.

Det er Enhedslistens egen skyld, at de nu er kommet i problemer med deres kandidat Dahir Jama Roobleh. De var blevet advaret, siger SF.

Da Dahir Jama Roobleh forlod SF med kurs længere ud på venstrefløjen, orienterede hans gamle partifæller nemlig Enhedslisten om, at han i en facebookopdatering i 2012 kommenterede debatten om homoseksuelle vielser ved at spørge på sin Facebookprofil:

"Jeg elsker også min kamel, kan jeg vie ham og få ham som familiesammenføring til DK?"

- Per Berga fik en orientering om at, det var helt uholdbart for os, og at vi syntes, det var et problem, hvis Dahir kunne finde på at søge over til Enhedslisten, forklarer SFs spidskandidat i Region Syddanmark, Karsten Hønge.

Enhedslisten husker intet

Enhedslistens Per Berga afviser dog nogensinde at have fået den information.

- Jeg havde ikke hørt det, og jeg havde ikke kendskab til det. Havde vi vidst det, så var han jo ikke blevet medlem af Enhedslisten, så nemt er det, fastslår Odense-byrådsmedlem Per Berga.

SF's gruppeformand Kasper Westh siger til TV 2/Fyn at han personligt har orienteret Per Berga om situationen.

Oversigt

    Oversigt