Fynske borgmestre støtter letbane

De fynske borgmestre ønsker at Odense Letbane bliver hele Fyns letbane. En ny arbejdsgruppe skal derfor sikre, at Odense Letbane gavner så mange fynboer som muligt.

De fynske kommuner har med Fynsprojektet indledt et samarbejde om at lave en planlægning på tværs af kommunegrænserne.

- Hver eneste dag pendler 5.340 personer fra Faaborg-Midtfyn Kommune til Odense for at gå på arbejde. Det er derfor afgørende, at det er let at komme til og fra Odense, så de mange pendlere kan komme hurtigt fra arbejde og hjem til familien, siger borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Jørgensen i en pressemeddelelse.

En del af det samarbejde skal nu undersøge, hvordan Odense Letbane udnyttes optimalt i den regionale infrastruktur.

- Med udsigt til et nyt sygehusbyggeri og markante investeringer i Odenses bymidte, er det afgørende, at vi får set på, hvordan letbanen i Odense bedst muligt spiller sammen med infrastrukturen i de øvrige fynske kommuner. Det skal være let at komme til og fra øens hovedby, så man kan bo i Nyborg og arbejde i Odense, siger borgmester i Nyborg Kommune, Erik Christensen.

I 2020 vil mere end 60.000 studerende, patienter og pårø­rende have deres daglige gang i området omkring SDU og det nye universitetshospital.

Odense Letbane skal etableres fra 2016-2020 og vil have 26 stationer i alt fra Tarup i nord til Hjallese i syd. Letbanen vil have afgang hvert 10. minut fra alle stationer og have sammenhæng til busnet, regionaltog og intercitytog.

Oversigt

    Oversigt