Børnebyens leder forstår ikke spareplan

Børnebyen ved Vollsmose overlever kommunens spareplan, men nu er det de nærliggende børnehaver og beboerne, der skal drive parken i stedet for Børnebyens mangeårige leder.

Fritidsafdelingen skal spare, og Børnebyen ved Vollsmose har længe været truet af lukning. Men nu har politikerne fundet en løsning, der bevarer Børnebyen, men samtidig reducerer kommunens tilskud fra 700.000 kroner årligt til 200.000 kroner.

- Nu prøver vi noget nyt, og reetablere Børnebyen gennem et lokalt engagement fra børnehaver og beboere, siger Olav Nielsen(S), medlem af fritidsudvalget i Odense Kommune.

Børnebyen ligger i udkanten af Vollsmose og er med syv tønder land, legeplads og masser af dyr et åndehul for både beboerne i området, men ikke mindst for børnehaver og dagplejere. Siden 1999 har Rene Bondo drevet stedet, og han er ikke begejsret for kommunens plan.

- Det er fint at man vil bevare Børnebyen, men det er ikke en holdbar løsning at lade børnehaver og beboere kører området. Det er prøvet før, og det ender med at det falder fra hinanden, siger Rene Bonde, leder af Børnehaven

Rene Bondo har i følge den nye plan ikke nogen fremtid i Børnebyen, og det forstår en mangeårig bruger af Børnebyen ikke.

- Det bliver en katastrofe uden Rene. Han kommer her hver dag, det er hans andet hjem og han brænder for at gøre stedet til et åndehul for alle, siger Rabih Al-Sett, der er kommet i Børnebyen gennem mange år.

Men kommunen står fast på, at der skal spares på driftsbudgettet.

- Vi giver Børnebyen tilbage til beboerne, og med 200.000 kroner kan stedet godt drives forsvarligt, siger Olav Nielsen.

Brugerne af Børnebyen har indsamlet 2000 underskrifter mod en lukning af stedet.

- De omkringliggende børnehaver har allerede nu svært ved at passe deres egne arealer med de resurser de har, og det hænger ikke sammen, hvis de samtidig skal passe masser af dyr, slå en kæmpe græsplæne, klippe hæk og vedligeholde bygninger. Det vil ødelægge dette enestående integrationsprojekt, siger Rene Bondo.

Oversigt

    Oversigt