Udenlandske studerende strømmer til Fyn

Antallet af udenlandske studerende har været stærkt stigende på Fyn gennem de senere år.

De kommer fra Nepal, Indien, Kina, Kenya og Cameroun. Og sætter en ære i at lære. Fynske uddannelsesinstitutioner tiltrækker rigtig mange udenlandske studerende.

På Nordfyns Højskole har Franklin Minang fra Cameroun gået i den sidste måned - og han er begejstret for det danske uddannelsessystem.

- Det er første gang, jeg går i en klasse, hvor jeg ikke tænker: Åh nej jeg skal aflevere en opgave, når dagen er slut. Nej, jeg lærer noget, fordi jeg VIL lære noget - og det er sådan uddannelse skal være, siger han til TV 2/FYN.

Udenlandske studerende uden for EU betaler selv for deres uddannelse og bruger højskolen som springbræt til kompetencegivende uddannelse i Danmark.

Erhvervsakademiet Lillebælt er en stor aftager af de studerende, der kommer fra udlandet - godt nok primært fra Europa. De har lige optaget 350 studerende fra udlandet pr. 1. september.

Og ifølge Erhvervsakademiet er de mange nationaliteter en gave for studiemiljøet.

- Vi har mange, men vi absolut gerne have flere, fortæller Kåre Heide-Ottosen, der er International koordinator på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Syddansk Universitet har på fem år fået 25 % flere udenlandske studerende, mens Syddansk Erhvervsakademi har fået 25 % flere på bare ét år.

Og for Franklin Minang er drømmen da også Syddansk Universitet.

- Jeg håber at få min kandidatgrad - og allerhelst på Syddansk Universitet, siger han.

Oversigt

    Oversigt